12/8/08

Turkey Day

Jag har nu upplevt den traditionella amerikanska semesterhögtiden Thanksgiving, i New York. Efter en flygresa från Louisville med en mellanlandning i Cleveland blev jag upphämtad av våra familjevänner Scott och Emily från Newark. De bor på östra sidan av Manhattan, men skulle fira Thanksgiving hos några goda vänner i New Jersey dit jag fick följa med! Det var mycket trafik på vägen ut ur New York City på grund av den årliga Thanksgiving paraden tidigare samma dag, men tillslut kom vi fram till ett mysigt hus där en mycket livlig och trevlig familj välkomnade oss. Vi åt väldigt mycket middag. Och väldigt mycket efterrätt (Nancy hade bakat tre olika cakes som jag såklart var tvungen att smaka) vilket resulterade i Food Coma*. Så kvällen tillbringades i soffan, vid den mysiga braskaminen och en film. Vi sov över hos dem och Emily och jag sov i ett extrarum som var en inglasad balkong. Det var en väldigt kall natt som krävde dubbla mjukisbyxor och strumpor..!



Husfadern lagar Thanksgiving Turkey!

Carley, Jag, Emily och Scott

Efter lite shopping nästa dag i ett stort köpcenter i New Jersey åkte vi hem till Scott och Emily i New York City. Det var sjukt coolt att se utsikten över hela New York när vi närmade oss på motorvägen, precis som i en film! Vad som var nästan ännu vackrare var att åka skridskor i Central Park som vi gjorde senare på kvällen men några av Emilys kompisar. Att glida runt på den blanka isen med träden i parken omkring och de gigantiska skyskraporna i bakgrunden var fantastiskt.

Emily och Jag


Ice Skating!

Lördagen började med ett sent uppvaknande och ett träningspass i den lilla simhallen på YMCAt i närheten av Emilys lägenhet. Sedan åkte vi till Queens där många i Emilys dramaklass bor. Vi åt middag på en god liten restaurang och gick sedan hem till Emilys kompis Mia. Vi åt massor av Pumpkin Cheeekake och andra Thanksgiving left overs och så spelade vi Disney TP och Celebrities (typ som Charader). Det var en mycket trevlig kväll!
Morgonen däpå var det dags för mig att ta flyget hem till Louisville igen. Jag blev upphämtad utanför lägenheten klockan 5 och hade en bra flygresa hem där Lacey mötte mig på flygplatsen;)

*Ref. Miss Peacock, Healthy Lifestyles lärare. Food Coma=För mycket mat, särskilt en massa kolydrater, resulterar i omedelbar dåsighet.

2 comments:

  1. Åh va mysigt! Ngt jag verkligen vill uppleva:) extra kul med skridskoåkningen i central park! Fick du med ngt fint från shoppingen? <3

    ReplyDelete
  2. Ja det var verkligen mysigt! Kändes ungefär som jul;) Ja jag köpte en mössa, en sjal och lite underkläder:) Vi får ta och skypa lite snart tcr jag! puss

    ReplyDelete