11/10/08

En måndag

Jag blir väckt av min väckarklocka 5:20 am, tar på mig vad som ligger närmast sängen och min parkas, går ut i köket och äter en yoghurt. Eftersom det nuförtiden är lite kallt att cykla till morgonträningen i mörkret så brukar antingen Lacey köra eller så catchar vi en ride med någon annan, det är allid någon som man kan få skjuts med eftersom de flesta amerikanare anser att 10 minuters promenerande är fruktansvärt långt.
Vi kommer till simhallen ungefär 5:45 ombytta och klara (vi måste alltid vara 15 min tidiga till allting) och hänger där ett tag innan Coach Demerae skriker "Put your caps on! 444 at the 27th minute mark".  Då gör sig alla redo och hoppar i vattnet och simmar 400, 4x100, 4x50, vi har alltid alltid det som insim. Måndagar är Animal Kick. Alltid hårda benserier på måndagar. Så efter någon mer uppvärmningsserie som ofta involverar snorkel get vi oss in på 16x100 best average eller något liknande. 
Vid 7:30 blir vi uppskickade ur vattnet och iväg bär det till Marchal Center. Det är Louisvilles nya fina gym där vår Weights Coach Jason finns och ser till att vi gör våra squats ordentligt. Det är också han som håller i våra löpträningar som vi hade, och kommer att ha när vädret är lite varmare. Det är ganska skönt att slippa springa upp och ned för ALLA trapporna i Papa Johns Football Stadium på fredagsmorgnar. Jason är jättebra, men man har respekt för honom säger jag bara. Vi gymmar i alla fall i lite mer än en timme, men vi lyfter inte vikter hela tiden utan gör mycket annat också som olika hopp och rörlighetsövningar. 
Efter styrketräningen går jag hem och dar en dush och tar en liten tupplur innan jag cycklar till dagens första lektion; Theater Arts 207. Detta är teaterhistoria ungefär, fast vi lär oss också om skådespeleri och regissering till exempel. Det är ganska kul i det stora auditorium-klassrummet med vår entusiastiske proffessor Mr Vandenbroucke. När den ofta fullspäckade 50 minuters lektionen är över brukar jag gå till Study Hall ett tag (Vi måste vara i Study Hall minst 6 timmar per vecka...). Sen cycklar jag tillbaka och käkar lunch och kanske skypar lite med folket från Sverige;).
2:30-4:30 är det simträning igen, det kan vara lite olika på måndagseftermiddagar, ofta ganska mycket arm. Efter träningen har jag kvällslektion, English 102. Vi är i en liten klass, bara 15 personer ungafär ledda avvärldens sjukaste och underbaraste engelskalärare! Han är från New York och pratar så otroligtt mycket. Det känns som han försöker trycka in så många ord som möjligt på 1h15min som lektionen varar. Han retar alltid mig för att jag kommer från sverige med typ vikingar och isbad. Perdo från Portugal, som också är i simlaget tar samma klass så vi får alltid ett Amerikanskt, ett Portugisiskt och ett Svenskt perspektiv på allt vad vi diskuterar under lektionerna. 
När jag kommer hem från engelskan brukar min roomie Lacey och jag laga mat tillsammans, eller så har vi "family dinner" med Sara och Aileen;). Standard för måndagskvällar är i alla fall Gossip Girl!! Alla feshman tjejer brukar samlas i rum 146 (hos sara och Aileen) och under en timme förlora oss i Serena, Blair & co s intriger (som tyvärr avbryts väldigt ofta, mkt oftare än hemma, av reklampauser...). Efter Gossip Girl börjar måndagen lida mot sitt slut och det börjar bli dags att gå och sova! (Inte allt för tidigt dock eftersom tisdagar förgylls med en sovmorgon!) 

Puss och Godnatt

No comments:

Post a Comment